Finland

  • Finland

Finland is grofweg opgedeeld in vier gebieden: Helsinki, Lapland, merengebied, en kust en archipels. Lapland strekt zich uit over het gehele noorden van Finland. Het zuiden is verdeeld in de overige drie gebieden: Helsinki, merengebied en kust en archipels. Het merengebied, Lakeland, ligt in het zuidoosten van Finland en grenst aan Rusland. Kust en Archipels ligt in het zuidwesten en beslaat de grootste kust van Finland. Tot slot het gebied Helsinki is vanzelfsprekend rondom de levendige hoofdstad, Helsinki, in het uiterste zuiden van Finland. 

Wie goed naar de kaart van Finland kijkt én bezit over een sprankje inbeeldingsvermogen, ziet dat de contouren van Finland lijken op het hoofd van een rendier. Rendieren kom je tijdens een camperreis door Finland voldoende tegen, in het noorden van Finland leven zelfs meer rendieren dan mensen! In het noorden van Finland, nabij de Russische grens, heb je ook de meeste kans om de Europese bruine beer te spotten. Naast spontane ontmoetingen met rendieren of beren spotten, kun je tijdens een camperreis door Finland ook de Kerstman de hand schutten nabij Rovanimie. Wie dacht dat Kerstman in Groenland of op de Noordpool woonde heeft het mis, de kerstman is het gehele jaar te bezoeken in zijn kantoor in Santa Claus Village! 

 

 

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ